işü

Botoks zararlı mı degil mi

Yüzdeki kırışıklıkların engellenmesi için yapılan botoks ve dolgu uygulamalarının risk taşıdığına ilişkin haberlere ilişkin olarak, “geçici etkiye sahip botoksla ilgili yıllar sonra rastlanılan bir olumsuzluğun veya zararın bilimsel olarak ortaya konulmadığını” ifade etti.

Dernek, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan botoks ve dolgu maddeleri hakkında çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Haberlerin, Times gazetesinden tercüme edilerek yapıldığı belirtilen açıklamada, “Ülkemizde çıkan haber, farklı tercümelerle ifade edildiği için kamuoyu ve hastalar açısından yanlış algılamalara yol açmaktadır” görüşü savunuldu. Botoksun, yıllardır hem tedavi hem de estetik amaçla tıpta kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Botoks, geçici etkiye sahiptir, bugüne kadar uygulamalarla ilgili yıllar sonra rastlanılan bir olumsuzluk veya zarar bilimsel olarak ortaya konulmamıştır. Uzman uygulamalarıyla güvenle kullanılabilir. Kalıcı dolgu maddelerinin kullanımı, yıllar öncesinden terk edilmiştir. Kalıcı dolgu maddelerinin kontrolü güç olduğu kadar uzun sürelerde çeşitli problemler içermektedir ve tümüyle geriye alınmaları mümkün değildir. Orijinal yazıda bahsedilen sorunlar bu maddeleri içermektedir. Derneğimiz de bu maddelerin kullanılmasını önermemektedir. Güvenilirliği bilinen, bilimsel çalışmalarla kullanımı ispatlanmış geçici dolgu maddeleri güvenle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları tarafından kullanılmaktadır.”


Kullanılan ilaçlar kadar bunları kimin uygulandığının önemine işaret edilen açıklamada, “Hastalar, yüze yapılan tüm uygulamaların birer ciddi tıbbi işlem olduğunu unutmamalı, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları ve dermatoloji uzmanlarına güvenmelidir. Hastaların, bu branşlar dışında uygulama yaptırmamaları, oluşabilecek sorunların veya olumsuzlukların önüne geçilmesi için en önemli basamaktır” ifadelerine yer verildi.

"BOTOKS ENFEKSİYONA SEBEP OLUYOR"
Haberde görüşlerine yer verilen Plastik cerrahi uzmanı Barry Jones'un “Kalıcı dolgular uzun vadede vücuda zarar veriyor. Enfeksiyonlara sebep oluyor ve kişiyi rahatsız ediyor. Eğer bu dolguları çıkartmak için bıçak altına yatarsanız durumu iyileştiremezsiniz. Aksine, sağlığınızı daha da kötüleştirirsiniz. Bu soruna ne yazık ki henüz bir cevap yok” şeklindeki açıklamasına da yer veriliyor

Kaynak: Hüriyet.com

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI