işü

1000 Kalorilik Diyet İle Kilo Verin

Kilo vermek isteyen kadınların en çok başvurdukları yöntemlerden bir tanesi yedikleri bütün besinleri keserek yaşamaya çalışmaktır. Böyle bir yöntem ile kilo vermek mümkün olmadığı için diyetler pazartesi günü başlayıp Çarşamba günü sona ermektedir. Bunun yaşanmaması için sürekli sürdürülebilecek olan sağlıklı bir diyet için kalori hesaplama yöntemini kullanmak çok daha akla uygun bir seçenek olarak görülmektedir. Kilo durumunuzun gerçekten kötüye gittiğini düşünüyorsanız ve bu duruma bir dur demek istiyorsanız 1000 kalori diyeti uygulayarak kendinizi forma sokabilirsiniz. Kalori hesaplama yöntemi diyetisyenler tarafından en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Diyetisyenlerin her zaman bahsettiği değişim listeleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Et grubu için; tavuk balık ve kırmızı et arasında değişim
  • Süt grubu için; süt, yoğurt, ayran, peynir, kefir arası sağlanan değişim
  • Tahıl grubu için; pilav, ekmek ve çorba arasında sağlanan değişim
Bu değişimlere göre belirli bir miktar çorba içmiş olan kişi o öğün içerisinde ekmek veya pilav tüketiminde bulunmamalıdır. Bu tüketimin sınırlanması için kişilerin kalori hesaplaması yapması gerekmektedir. Kalori açısından en fazla içeriğe sahip olan besi grubu karbonhidratlardır. Vücut bir süreden sonra alınan karbonhidratları yağa dönüştürerek depolamaya başlamaktadır. Göbek eritme işlemi için diyet yapan bireyler karbonhidrat alımını kesinlikle en aza indirmek mecburiyetindedir. Karbonhidrat alımını durdurmayan bireyleri kilo vermesi çok zordur. 1000 kalori diyeti kapsamında sabah kahvaltınızı çok sağlam bir biçimde yaparak akşam yemeğinizi çok hafif tutmalısınız. Akşam yemeği saatlerinde vücut artık aktif çalışma modunu kaybettiği için yağ depolama oranı çok yüksek olmaktadır. Sağlıklı diyet programı başlığı altında verilen listelerde akşam öğünlerinde çok fazla besin öğesi ve yağlı yiyecek bulunmamaktadır. Birkaç adet badem ve yeşil çay eşliğinde yapılan bir akşam yemeği en ideal yemek tarzlarından bir tanesidir.


1000 Kalori Diyeti Sağlıklı Mıdır?

1000 kalori diyeti ile kilo verme hızınızı çok üst seviyelere çıkarabilirsiniz fakat diyet yaparken bir yandan da egzersiz yapayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Göbek eritme konusu kadınların en çok muzdarip olduğu konulardan bir tanesidir. Göbek eritmek için egzersiz yapmak gerektiği ve diyetin tek başına kalıcı bir çözüm olmayacağı tüm uzmanlar tarafından ortaya koyulmaktadır. Günde yarım saat yürüyüş yaparak vücudunuzdaki bütün fazla kilolardan kısa bir süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Tempolu bir biçimde yürümek en ideal egzersiz türlerinden bir tanesidir. Tempolu yürüme ile koşunun birbirine karıştırılmaması gerekmektedir. Koşu sırasında vücudun salgıladığı hormonlar nedeni ile bireyler kilo alabilir. Fakat tempolu yürüyüş hızlı bir biçimde kilo vermenin anahtar kelimelerinden bir tanesidir. 1000 kalori diyeti ile haftada beş kilo verilmesi mümkündür. Bu diyetten hiçbir biçimde geri dönülmemesi gerekmektedir. Diyet yarıda bırakılırsa bireyler kilo alma problemi ile karşı karşıya kalabilirler. 
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI