işü

Alkali Suyun Zayıflamaya Etkisi

Son zamanlarda televizyon, gazete vb. yerlerde sürekli duyduğunuz alkali su nedir? Neye faydalıdır? Alkali suyun zayıflamaya etkisi var mı? Alkali su nasıl yapılır? Her yerde birçok kafa karıştıran bilgi verilmekte sade ve kısa şekilde alkali su nedir anlatalım.

Alkali Su Nedir?
Mutfakta bulunan karbonatla basit bir şekilde alkali su yapılabilir. Ancak alkali etkisini artırmak için eczanelerden İngiliz karbonatı tedarik ederek daha iyi bir alkali su edebilirsiniz. Ancak İngiliz karbonatı bulamazsanız normal karbonatla da alkali su yapabilirsiniz. 1 litre suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyerek suyun ph değerini 8 ve daha yukarı alkali değerlere çıkarabiliriz. Günde 3 litre alkali su tüketmek 9 litre normal su tüketmekten daha iyidir. Yanınızda karbonat taşıyarak her yerde pratik olarak alkali suyunuzu yapabilirsiniz.

Alkali Su Faydaları
  • Her 20 kiloya 1 litre alkali su içmek gerekmekte. Yani 60 kilodaysanız 3 litre su içmek gerekiyor.
  • Her sabah kalkar kalkmaz 1 bardak alkali su içmek gerekir.
  • Gece yatmadan ise son iş olarak 1 bardak alkali su içip yatmak önerilir.
  • Alkali suyun zayıflamaya etkisi oldukça fazla olduğu belirtilmekte. Asitlenmeyi azaltarak yağ yakım hızını artırdığı için normal su yerine tüketilmesinde fayda göreceksiniz.
  • Alkali suyu 2 saatte bir içmek daha çok fayda sağlamakta nedeni ise böbrek vücuttan asitleri yavaş yavaş atar ve mesaneyi yavaş yavaş doldurur.
  • Yemeklerle beraber tüketilmemeli yemeklerden yarım saat önce veya yemekten 2 saat sonra alkali su içilmeli.
  • Alkali suyun zayıflama etkisini artırmak için alkali diyet yaparak daha çok kilo kaybı yaşarsınız.
  • Soğuk içmek yerine oda sıcaklığında içmek daha uygun olur.
  • Acıkmayı azalttığı için alkali suyun zayıflamaya etkisini bir daha görmüş oluyoruz. Acıkmayı azalttığı için yemeklerden yarım saat önce içmek daha az yemek yemenizi sağlar. Ayrıca mide asidini azalttığını için proteinler mide de iyice sindirilemediği için bağırsaktaki asit yükü artar böylelikle zayıflama etkisi daha çok ön plana çıkar.
Neden Alkali Su İçmeliyiz?
Alkali suyun mantığı çok net, insan vücudunda yer alan ph değerini asit olarak değil alkali olarak değiştirmek. Neden alkali peki sebebi şu; günlük olarak tükettiğimiz kızartmalar, börek, makarna, kek, pasta karbonhidrat oranı yüksek gıdalar aşırı tüketildiğinde vücudun yağ asidi üretimi artarak vücut yağlanmaya neden oluyor. Alkali suyun zayıflamaya etkisi burada devreye girerek vücutta asit oranını alkali olarak dengeleyerek vücutta bulunan asit değerlerini değiştirir ve kilo kaybınıza yardımcı olur. Uyuşukluk hissi, hareketsizlik azalarak hareket kapasitenizin de artmasına yardımcı olur. Böylelikle daha çok kilo kaybı yaşayabileceksiniz. Alkali suyun yanında alkali yapan besinlerini de öğrenerek akşam yemeklerinizi karbonhidratlı yiyecekler yerine akşam yemeklerinizde alkali besinleri tercih ederek çok kısa sürede daha fazla kilo verebilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI