işü

Meme Kanseri Evreleri

Meme kanseri evreleri diğer kanser türlerinde de olduğu gibi kanserli hücrelerin yayılımına ve kanserli kitlenin boyutlarına göre belirlenir. Meme kanseri evreleri arasında ilk sırayı henüz kanser oluşumunun yeni başladığı ve kanserli hücrelerden oluşan tümörün boyutlarının 2 cm.’den küçük olduğu Evre 1 almaktadır. Meme kanseri birinci evre de kanserli hücrelerin başka bir organa ya da lenf bezine sıçraması söz konusu değildir. Birinci evrede yakalanan meme kanseri hastalarında hemen cerrahi müdahale uygulanmakta ve meme kanseri ameliyatı ile kanserli hücreler temizlenmektedir.

Meme kanseri ikinci evrede ise meme kanserini oluşturan tümor 2-5 cm. boyutlarına ulaşmakta ya da yine 2 cm. çapında olan tümöre ek olarak kanserli hücreler en yakın bölge olan koltuk altı lenf bezlerine sıçramış durumdadır. Bu evrede de yine kanser kolay bir şekilde tedavi edilebilmekte ve uygulanacak meme kanseri ameliyatı sonrası doktorun gerek görmesi halinde tamamlayıcı tedaviler olan radyoterapi ve kemoterapi ile meme kanseri hastaları iyileşebilmektedir.

Meme kanseri 3. evre ise Evre 3A, Evre 3B ve Evre 3C olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Meme kanseri 3. evre de tümör 5 cm. çapına ulaşmıştır ve koltuk altı bölgesi, göğüs duvarı ve meme derisi gibi yakın organlara kanserli hücrelerin yayılımı gerçekleşmiş durumdadır. Bu evrede yine hastaların büyük bir bölümü sağlıklarına kavuşmaktadır. Meme kanserinin son evresi ise 4.evredir. Meme kanseri 4. evre de kanserli hücreler uzak organlara yayılarak metastaz oluşmasına neden olmuş durumdadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI