işü

Gece Yemek Yemek Sismanlatırmı

Fazla kilolar, günümüzde birçok insanın problemidir. Özellikle obezite hastalığı, çok küçük yaşlara kadar düşmüştür. Fast food tüketiminin artması da kilo problemlerinin başlıca sebeplerindendir. Sağlıksız beslenme sonucunda alınan kilolar, daha sonra diyet ile verilmeye çalışılmaktadır.Zaman içerisine yayılan sağlıksız ve dengesiz beslenmenin getirdiği kilolar, hızlıca verilmek istenmektedir.

Bu sebeple de önerilen birçok diyet programı vardır. Bu diyet programlarının geneline bakıldığında, tek yönlü beslenme tarzının benimsendiği görülmektedir. Hızlı kilo verilmesini garantileyen bu diyetler, dengesiz beslenmeye sebep olduğundan sağlığı da bozmaktadırlar. En doğrusu, insanın kendi bedenini iyi tanımasıdır. Kulaktan dolma bilgileri benimseyerek hareket etmek hata olacaktır.

Kilo alımı ile ilgili en çok sorulan soru; “Gece yemek yemek şişmanlatır mı?” sorusudur. Bu soruya yıllardır olumlu cevap verilmektedir. Halkın ciddiye aldığı uzmanlar, halka akşamları belli bir saatten sonra yemek yenmemesini tavsiye etmektedirler. Özellikle, kilo verme çabasında olan kişiler için, akşam belli bir saatten sonra yemek yemeye kısıtlama getirilmesi, zorlayıcı olmaktadır. Her konuda olduğu gibi, diyet konusunda da konulan yasaklar, teşvik edici olmaktadırlar. Bu nedenle, diyet uygularken, herhangi bir yiyeceğe yasak konulmamalıdır. Bunun yerine porsiyonları küçültmek işe yarayacaktır. Kilo almak istenmiyorsa, öğünler atlanmamalıdır. Sabah öğünü zengin tutulurken, öğle ve ara öğünlerde hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Akşam yemeğinde ise fazla yağlı gıdalardan kaçınılmalıdır.

Uzmanlar, akşam belli bir saatten sonra yenilen yiyeceklerin, fazladan kilo yapmadığını açıklamıştır. Yani kişi, akşam saatlerinde yediği yemeği, öğle saatinde de yemiş olsa, aynı kaloriyi almaktadır. Kilo almamak için dikkat edilmesi gereken nokta, ihtiyaç olan kadar kalori almaktır. Yakılan miktarda kalori alınırsa, kilo alma problemi de yaşanmayacaktır.Akşam saatlerinde yemek yenmemesi üzerine çıkan söylentiler, akşam yemeği sonrasında tercih edilen abur cuburlar nedeniyle ortaya atılmıştır. Çünkü kişiler genellikle, televizyon karşısında, yağlı patates cipslerini ve tatlıları tercih etmektedirler. Bu tarz abur cuburlar, yüksek kalori ve yağ içermektedir.

Vücudun yakmak için ihtiyacı olandan fazla miktarda kalori alınması, yağların vücutta depolanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle, akşam saatlerinde, yemek sonrasında, bir şeyler atıştırmak isteniyorsa, meyve ve yoğurt gibi hafif gıdalar tercih edilmelidir. Son olarak dikkat edilmesi gereken diğer konu da, uyumak için yatağa geçmeden en az 2 saat önce yemek yemenin kesilmesidir. Huzurlu ve rahat uyku için bu önemli bir şeydir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI