işü

Cilt Lekelerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Cilt LekeleriNedir?
Cildin üzerinde güneş lekeleri ya da sivilce izleri gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan lekelere cilt lekeleri denilmektedir. Özellikle de yüzde oluşan cilt lekeleri görünüm açısından pek çok kişiyi rahatsız ettiği için bu lekeleri hem önlemeye hem de oluşan lekeleri yok etmeye yönelik pek çok yöntem uygulanabilmektedir. 

Cilt lekelerinden kurtulmanın 7 yolu ise şöyle;

1-) Peeling Yapın
Cilt lekelerinin en büyük düşmanı peeling yapmaktır. Kısaca ölü cilt derisini temizleme işlemi olarak bilinen peeling cilt bakımı içinde çok önemli bulunmaktadır ve cilt lekelerinden kurtulmak isteyen kişilerin düzenli olarak haftada bir kere peeling yapmalarını önermektedir. Laktik asit başta olmak üzere C vitamini gibi çeşitli vitamin ve yağlar yönünden zengin olan scrub peeling bu işlem için önerilen peeling maskeleridir ve özellikle de cildinde ton farkları bulunan kişilerin yapmaları için son derece uygundur.

2-) Soyucu olarak bilinen cilt bakım ürünleri yine lekelerin yok edilmesi amacı ile kullanılması gereken ürünler arasında bulunmaktadır. Peeling yapıldıktan sonra lekelerin üzerine bu üründen sürülmesi zamanla lekelerin renklerinin açılmasını ve yok olmasını sağlayacaktır.

3-) Yeşil çay özününün içerisinden elde edilen ve laktik asit ile desteklenen cilt bakım ürünleri cilt lekeleri ile mücadele eden kişilerin mutlaka sahip olmaları gereken ürünler arasında bulunmaktadır. Kozmetik ürünleri satan bir mağazayı ziyaret ederek bu ürünler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

4-) Yine özellikle de yaz döneminde son derece etkili olan güneş ışınları cilt lekelerinin koyulaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle cilt lekeleri ile mücadele eden kişilerin yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmaları gerekmektedir.

5-) Ayda bir kere profesyonel cilt bakımı yapılması cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Evde yapılan maskeler ne kadar sağlıklı görülse de profesyonel cilt maskeleri çok dah etkili maskelerdir.

6-) Cilt lekelerini gideren serumlar bugün son derece ekonomik fiyatlarla satılmaktadır. Bu nedenle bütçenizi aşmayack bir markanın ürününü tercih ederek bu serumları uygulamanız daha kısa sürede daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

7-) Son olarak ise cildin nemlendirilmesi gerekmektedir. Nemlendici ürünler her bakım sonrası mutlaka uygulanmalıdır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI