işü

Siyah Noktalar İçin Cilt Bakımı

Siyah noktalar daha çok portakal kabuğu cilde sahip olan insanlarda görülen bir durumdur. Cildin gün içinde maruz kaldığı toz, hava kirliliği ya da diğer etkenler gözenekli cilde temas ettikçe ciltteki gözeneklere yerleşir. Düzenli olarak temizlenmediği ya da doğru şekilde uygulama yapılmadığı için de siyah noktalar bulundukları yerde giderek çoğalmaya başlar. Bunun için önceden önlem almak ve en erken yaşta siyah noktalar için cilt bakımı yapmak gerekir. Pek çok kişi cilt tipini bilmediği için yanlış uygulama yapar. Bu da ciltte kalıcı hasarlara neden olabilir. Ancak siyah noktaların olduğu bir cildiniz varsa cildiniz çok gözenekli ve hasar görmeye yatkın demektir. Bu nedenle de düzenli temizlemek son derece önemlidir.

Siyah noktalar için cilt bakımı yapmanız gerektiğinde cilt tipinize uygun, genel temizlik yapabileceğiniz malzemeleriniz olması gerekir. Bir set olarak kullandığınızda cildinizi hem rahatlatabilir hem de kirlenme riskini en aza indirmiş olursunuz. Bunun için sadece temizleyici değil, tonik ve nemlendirici de kullanmanız gerekir. Her gün düzenli olarak bu üç malzemeyi kullandığınız zaman gözle görülür etkiler oluşacaktır. Bunun yanı sıra her gün temizlik yaptığınızda cildinizin daha çok rahatladığını ve nefes aldığını hissedeceksiniz.

Siyah noktaları için cilt bakımı yaptığınızda rutin temizliğin yanı sıra haftada bir ya da iki kere de cilt maskesi kullanmanız etkili olacaktır. Her cilt tipi için kullanılabilecek maskeler farklıdır. Bu nedenle cilt tipinizi iyi bilmeniz gerekir. Hazır olarak alabileceğiniz maskelerin yanı sıra evde kendinizin de yapabileceği maskeler vardır. Genellikle yulaf maskeleri, killi maskeler siyah noktaların temizlenmesi için kullanılabilmektedir. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Eğer cildinizi temizlemeden ya da cildinize maske uygulamadan önce kaynamış bir tencere suyun içine biberiye koyup yüzünüze buharını alırsanız gözenekler açılacak ve temizliğiniz daha etkili olacaktır.

Siyah noktalar için cilt bakımında son aşaması da sıkılaştırmadır. Siyah noktalardan arındırdığınız cildinizde boş kalan gözenekler kısa sürede dolabilir. Bunu engellemek için maske ya da temizlikten sonra sıkılaştırıcı bir krem kullanmanız iyi olacaktır. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI