işü

Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir

Erken gebelik belirtileri anne adaylarının gebe kaldıkları ilk aylarda ortaya çıkan gebelik belirtilerine verilen isimdir. Ancak yapılan incelemeler sonucunda bu belirtilerin büyük bir bölümünün psikolojik olduğu ve özelilkle de gebe kalmak için uğraşan anne adaylarında ortaya çıktığı belirlenmiştir. Yani hamile kalmak isteyen kadınlarda erken gebelik belirtilerinin görülme oranı çok daha yüksektir.


Doktorlar tarafından kabul edilen en erken gebelik belirtisi ise adet gecikmesidir. Kadının hamile kalması durumunda beyin tarafından özel olarak salgılanan hormonlar yumurtlamayı sona erdirmekte ve buna bağlı olarak doğum sonrasına kadar yumurtlama gerçekleşmemektedir. Yumurtlama olmadığı için de ölü yumurtaların dışa atıldığı adet kanamaları hamile kadınlarda oluşmamaktadır. Adet gecikmesinden önce ise anne adayları tarafından hissedilen pek çok erken gebelik belirtisi bulunmaktadır.


Bunlardan bazıları adet olacakmış gibi karın ve kasık ağrık ağrısı, kasık bölgesinde yaşanan tek taraflı ağrı, gögüslerde dolgunluk hissi ve yaşanan aşırı hassasiyet, ağıza sık sık pasa benzer bir tad gelmesi, beyaz ve kokusuz akıntı ile sürekil olarak uyuma isteğidir. Gebeliğin ilk haftalarında uyku büyük bir öneme sahip olduğu için anne adaylarının mümkün olduğunca çok uyuması gereklidir. Bunun nedeni vücudun gereken enerjiyi toplayabilmesi için dinlenmeye ihtiyaç duymasıdır. Gebelikte yaşanan beyaz akıntı ise rahim ağzının koruyucu bir bariyer ile kapatılmasıdır. Akıntı süresince iç çamaşırının düzenil olarak değiştirilmesi bölgenin kuru kalmasına yardımcı olacak ve mantar oluşumunu engelleyecektir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI