işü

Dukan Diyeti

Son yılların en popüler diyetlerinden biri olan ve binlerce kişinin ideal kilosuna kavuşmasını sağlayan Dukan Diyeti ülkemizde de her geçen gün daha fazla kişi tarafından uygulanmaya başlanmaktadır. Diyet ismini de almış olduğu Dr. Pierre Dukan tarafından yıllarca yapılan araştırmalar neticesinde oluşturulmuştur ve protein ağırlıklı bir beslenme yönteminin benimsenmesi ile kilo verdirilmesi esasına dayanmaktadır. Toplam da 4 aşamalı olarak uygulanan diyetin başarı oranı tamamen diyetin gerçekten harfiyen uygulanmasına bağlıdır.

Diyetin ilk başlangıç basamağı Atak adı verilen basamaktır ve bu basamakta diyeti yapan kişilere son derece fazla bir protein yüklemesi yapılır. Ancak bu evrede dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bunlardan ilki gün içinde mutlaka bol bol sıvı tüketilmesi ve günde en az 2,5 litre su içilmesidir. Suyun üst üste bardak bardak içilmemesi ve mutlaka gün içine yayılması önemlidir. Yine listede yer alan günlük tüketilmesi gereken süt miktarı için kesinlikle yağsız süt kullanılması, balık ve yumurtanın taze olanlarından seçilmesi gibi dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Diyetin birinci aşaması kişiye bağlı olarak değişmekle beraber 10 günlük bir süreci kapsıyor ve başarı ile bu 10 günlük zaman dilimini tamamlayan kişiler diyetin ikinci evresine geçmeye hak kazanmış oluyor. Dukan diyeti ikince evre seyir evresi olarak isimlendiriliyor. Seyir evresinde birinci evrede yenilmesine izin verilen yiyeceklerin tümü yine geçerli oluyor ve bu yiyeceklere aynı zamanda sebzeler de ekleniyor.

Bu süreçte sebzeler çiğ olarak tüketilebildiği gibi aynı zamanda haşlama ya da fırınlama gibi az kalori içiren pişirme yöntemleri ile yapıldığı takdirde pişirilerekte yenilebiliyor. Dukan diyeti yapmak isteyen kişilerin bu diyeti tercih etmelerinin en önemli nedenlerinden biri de sebzelerde porsiyon sınırlamasına gidilmemesi ve çiğ sebze tüketiminde aşırıya kaçılmadıkça istenildiği kadar yenmesine izin verilmesi. Bu evre diyete başlayan kişilerin hedefledikleri kiloya düşene kadar sürmektedir. Dukan diyetinin üçüncü evresi ise güçlendirme evresidir. Dukan diyeti güçlendirme evresi kişilerin vermiş oldukları kilolara göre hesaplanmaktadır. Dukan diyeti son evresi ise koruma evresi olup verilen kiloların geri alınmaması amaçlanır ve bunun için günlük 3                                                 çorba kaşığı yulaf kepeği yenmesi tavsiye edilmektedir.
Sosyal medyada paylaşın :

+ yorum + 1 yorum

28 Aralık 2017 21:03

Paylaşım için teşekkürler. Ben Dukan diyetinde çok zorlanıyorum ama deneyeceğim.
Bir Diyet

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI