işü

Seker hastalıgının belirtileri

Yapılan araştırmalar sonucu şeker hastalığının her geçen gün hızını arttırarak yaygınlaştığını ortaya koymaktadır. Gerek günümüzün yaşam koşulları gerekse de insanların artık beslenme ve yaşama alışkanlıklarının hızlı bir şekilde değişmesi diyabetin yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi şeker hastalığının da erken evrede yakalanması önemlidir. Bu nedenle şeker hastalığı belirtileri herkes tarafından çok iyi bilinmeli ve bu belirtilerin ortaya çıkması halinde vakit kaybedilmeden uzman bir hekim tarafından muayene olunması gerekmektedir.

Şeker hastalığı belirtileri arasında ilk ortaya çıkanlar ağızda kuruluk hissi ve sürekli idrara çıkma isteğidir. Bunun asıl nedeni kanda yükselen glukoz nedeni ile böbreklerin fazla glukozu atmaya çalışmasıdır. Ayrıca şeker hastalarında oluşan yaraların giderek daha geç iyileşmeye başlaması, sık acıkma hissi ve aşırı yemek yemeye rağmen hızlı bir şekilde kilo verilmesi, mide bulantıları ve buna bağlı olarak oluşan kusma, sürekli olarak kendini yorgun hissetme ve bitkinlik hissi gibi belirtiler de şeker hastalığı belirtileri olarak kabul edilmektedir.

Bu belirtiler başka hastalıkların da belirtileri olabileceği gibi yine de ihmal edilmemeli ve bu belirtileri gösteren kişilerin en azından bir kan testi yaparak kandaki şeker seviyelerini ölçtürmeleri tavsiye edilmektedir. Böylelikle ya hastalık şüphesi ortadan kaldırılacak ya da hastalık erken evrede yakalanarak tedavisine hemen başlanacaktır. Şeker hastalığı tedavisi artık günümüzde farklı pek çok yöntem ile gerçekleştirilmekte ve hastaların azmine bağlı olarak değişen oranlarda uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün olmaktadır....

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI