işü

Dogumun Basladıgını Nasıl Anlarsınız

Özellikle de doğum tarihine yaklaşan anne adaylarında doğumun başladığını anlamamak gibi çeşitli korkular oluşabilir. Doğumun başladığını anlamak sanılanın aksine son derece kolaydır ve doğum belirtileri haftalar öncesinden yaşanmaya başlar. Anne adayları tarafından kesin olarak anlaşılan en son doğum belirtisi yaşanan doğum sancılarıdır.

Doğum sansı son derece şiddetli bir sancı olup bu sancıyı yalancı doğum sancısından ayırmak çok basittir. Doğum sancıları birbirini belirli bir döngü içerisinde takip eden, hepsi bir önceki sancıdan daha kısa sürede gelen ve daha şiddetli yaşanan sancılardır. Hem sancı süreleri hem de sancıların şiddeti artar. 

Sancıların sıklıkları düştükçe doğum yaklaşıyor demektir. Gelen her sancıda anne adayının rahminde açılma meydana gelir ve yeteri kadar rahim açıklığı yakalandığı anda anne adayı hemen doğuma alınır.Doğumun erken belirtileri arasında ilk sırayı ise anne adayının artık kendini çok daha hafif hissetmesi ve rahat nefes almaya başlaması alır. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalına doğru inişe geçmesi ve karın boşluğunu artık terk etmesidir. Ancak aşağıya doğru inişe geçen bebek bu sefer de idrar kesesini ağırlığı ile baskılamaya başladığı için doğuma yaklaşırken anne adayları çok daha sık tuvalete çıkma isteği duymaya başlamaktadır. Ayrıca yine suyun gelmesi doğum belirtileri arasında yer alır. Ancak bazı gebeliklerde suyun gelmesinin üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra da doğum yapılabilmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI