işü

İdrar Yolu Rahatsızlıklarına Bitkisel Çözüm

İdrar yolları rahatsızlıklarına, her yaş grubundan insanlarda rastlanmaktadır. Bu sorunlardan bir tanesi fark edildiğinde, hemen doktora gitmekte fayda vardır.
Ancak evde yapılabilecek çeşitli bitkisel karışımlar ve alınabilecek önlemler vardır.

İdrar yolu rahatsızlıklarını sıkça yaşayan kişiler bazı noktalara dikkat ederlerse, yakınmalar yok olacaktır. Günde en az 8 bardak su tüketilmelidir. 
İdrara çıkmak gerektiğinde, tutularak beklenmemelidir. Sıkça duş alınmalıdır. İdrar bölgelerinin hijyenine özen gösterilmelidir. 


Devamlı tekrarlayan bir idrar yolları enfeksiyonu varsa, ayakta duş almaya dikkat edilmelidir. Kasık bölgeleri üşütülmemeli ve cinsel ilişkiden sonra zaman geçirmeden idrar yapılmalıdır. Kaynar suya 7 gram andız otu kökü katılarak, demlenir ve günde 2-3 bardak kadar içilirse, idrar yolları rahatlayacaktır. 
Yine kaynar suda 10 gram kadar hatmi çiçeği demlenerek içilebilir. Evlerden eksik olmayan maydanoz da idrar yolları için çok yararlıdır. Tencereye 1 litre kadar su konulur. İçine 1 demet maydanoz sapları kesilmeden eklenir. 
5 dakika civarında beraberce kaynatılır. Soğutularak günde 2-3 bardak içilmesi çok yararlıdır. İdrara çıkamama ve böbreklerde taş olması durumunda, yoğurt otu alınmalıdır. BU ot, çay gibi demlenerek içilmelidir. Yemeklerden 10-15 dakika önce ve günde 3 defa içilmesi sıkıntıları giderecektir.

İdrar yolları hastalıklarının önüne geçilmesi için öncelikle bedenin hijyenine dikkat etmek gereklidir. En çok rastlanan idrar yolu hastalıklarından biri enfeksiyonlardır. İdrar içerisinde bakteri bulunmamaktadır.

Dışarıdan bir şekilde bakteri girişi olduğunda, bu bakteriler idrarın içinde yaşayabilir ve üreyebilir. Bunun sonucunda hastalıklar meydana gelir. Rahatsızlık hissedildiği anda doktora başvurulması, hastalığın ilerlemeden kolayca tedavi edilmesine olanak sağlar. Sık aralıklarla idrar yolu hastalıklarına yakalanan kişiler iyice muayene edilmelidir. Altta yatan sebepler ortaya çıkarılmalıdır. 

İdrar yolu rahatsızlıkları, diyabet başta olmak üzere, başka hastalıkların habercisi olabilirler. İdrar yollarında enfeksiyonlardan korunmak için, tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra, temizlik dikkatle yapılmalıdır. Kullanılan iç çamaşırları her gün yenilenmelidir. Kadınlar, fazla dar iç çamaşırlarını ve naylon yapılı külotları tercih etmemelidirler. Cinsel hayatta tek eşlilik benimsenmeli ve hijyene önem verilmelidir. Üşütmemeye dikkat edilmelidir. Fark edildiği anda, doktora başvurulursa, doktorun önereceği ilaç ile, kısa sürede bu durumdan kurtulmak mümkün olacaktır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI