işü

Kuru İncirin Faydaları

Özellikle de kış mevsiminde artan hastalıklar nedeni ile bağışıklık sistemini güçlendirmek çok önemlidir. Kuru incir bu nedenle kışın sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken yiyecekler arasında bulunmaktadır.Son yıllarda kuru incir ile ilgili yapılan araştırmalarda pek çok yeni veri elde edilmiş ve daha önce hiç bilinmeyen yararları ortaya çıkarılmıştır. Hücre yenilenmesini sağlayan vitaminler ve minerallar yönünden zengin olan kuru incir aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren içeriklere de sahiptir

Bu özelligi sayesinde kuru incir bugün alternatif tıp bilimlerinin gözdesi durumuna gelmiştir.Kuru incirin faydaları arasında ilk sırada bağışıklık sistemini güçlendirmesi yer almaktadır. Bu özelliği sayesinde kışın grip salgınlarından korunmak isteyen kişilerin bol bol tüketmesi tavsiye edilen kuru incir aynı zamanda sindirimi de kolaylaştıran mucizevi bir etkiye sahiptir. Kuru inciri yedikten sonra üzerine bir bardak ılık su içilmesi halinde aynı zamanda bağırsakları çalıştırıcı bir özelliği de bulunmaktadır. Hücre yenileme özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi de bulunan kuru incir yine içerisinde barındırdığı banzeldehit isimli etken madde sayesinde vücutta bulunan kanser hücrelerinin büyümesini engellemektedir. Bu özelliği sayesinde son yıllarda kansere karşı ilaç bulmak isteyen ünlü tıp firmalarının da gözdesi haline gelen kuru incir üzerine yapılan araştırmalar devam etmektedir ve kuru incir gelecekte kansere karşı umut olarak gösterilmektedir.

Antioksidan özelliği sayesinde yaşlılık karşıtı olarak gösterilen kuru incir ile yaş incirin vitamin ve mineral değeri arasında pek bir fark bulunmamaktadır. Ancak üretim döneminin kısa olması ve yaş incirin çok kısa sürede bozulması nedeni ile Ege Bölgesinde elde edilen yaş incirlerin büyük bir bölümü kurutulmaktadır. Kuru incir satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu kesinlikle kurutma esnasında ilaçlanma yapılmayan ürünlerin bulunmasıdır. Çünkü kullanılan pek çok ilaç ne yazık ki sağlık açısından son derece tehlikeli olup sağlık açısından yarar görmek amacı ile kuru incir tüketen kişilerin sağlıklarından olmalarına bile neden olabilmektedir. Bu nedenle imkanı olan kişilerin mevsiminde taze incir satın alarak bunlaır kendilerinin kurutması en güvenilir yöntem olması açısından tavsiye edilmektedir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI